This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

vrijdag 20 november 2009

Nieuws in het kort

Als eerste nieuws de lancering van de developerseditie ChromeOS door Google met wat opmerkelijke zaken. ChromeOS zal niet in een consumentenversie komen als het gevolg van de keuze van Google om de hardware eisen strikt voor te schrijven. Dit betekent dat eigenlijk alleen fabrikanten en andere OEM leveranciers het in de toekomst kunnen leveren. Daarnaast wordt het een platform voor webapplicaties het enige wat lokaal gebeurd is de cache van de webbrowser de rest moet van het web komen. Het is opmerkelijk dat Google dus minder open wordt terwijl Nokia juist opener wordt met zijn Maemo-platform op de N900.

Ook opmerkelijk maar ook bizar dat dit kan gebeuren is de grote storing bij Vodaphone. De gevolgen waren enorm, tram's die niet reden, grote bedrijven die hele partijen goedkope prepaid mobieltjes voor het KPN netwerk opkochten om hun mobiele mensen te kunnen bereiken. Wat wel blijkt is dat we steeds afhankelijker worden van allerlei technologie. Nog niet zo heel lang geleden reden trams gewoon op het zicht van de bestuurder nu mag de tram niet rijden omdat er geen contact met de verkeersleiding mogelijk is, persoonlijk vind ik dat bizar en overdreven. De tram wordt niet veiliger van een verbinding met de verkeersleiding, zeker niet als er geen backupvoorziening is. Zoals bijvoorbeeld een telefoonpaal op iedere halte o.i.d.

En nog een kleine update over de komende AMD-processoren: in de eerste helft van 2010 komen er nog twee processoren bij namelijk een dual-core 45-nanometer chip codenaam Nile voor ultralight notebooks, waarvan het streven is meer dan 7 uur te kunnen draaien met DirectX 11 discrete graphics en support voor DirectX 10.1 IGP. Daarnaast een quad-core Danube processor voor mainstream notebooks die eveneens zeven uur batterijduur zou moeten krijgen en support voor DirectX 10 IGP, DirectCompute en OpenCL.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog