This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zaterdag 7 november 2009

Kort bericht: Standaardinstelling UAC in Windows 7 te losjes

Beveiligingsexpert Chester Wisniewski van Sophos constateert volgens dit artikel in Automatiseringgids dat de standaardinstelling voor UAC in Windows 7 te vrij is. Volgens hem kun je op basis van de voorlopige conclusie van zijn eerste test er net zo goed voor kiezen om deze beveiligingsinstelling helemaal uit te zetten.

Nu heeft hij dit getest zonder een virusscanner te installeren dus kun je je afvragen hoe representatief dit is. Mijn idee zou zijn om dit systeem juist wat slimmer te maken in plaats van elke keer komen zeuren of je het echt zeker weet. En gezien de virusscanner die Microsoft zelf verder aan het ontwikkelen is zal dat ook wel gebeuren. Tot die tijd zou ik UAC gewoon aan laten staan en een virusscanner installeren.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog