This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

dinsdag 24 november 2009

De snelste UMPC?

UMPC staat voor ultra mobile pc en zijn een soort kruising tussen smartphone en netbook. Ooit had Sony een heel aantrekkelijke serie Vaio UMPC's maar is daar eind 2007 mee gestopt. Dankzij een schare trouwe fans zijn er echter een groot aantal modificaties bedacht en uitgevoerd voor deze pc's.

Een berichtje op www.umpcportal.com laat zien hoe ver of dat kan gaan! Een van modders heeft namelijk zelfs de gesoldeerde chip, met heel veel pootjes, losgesoldeerd en vervangen! De oorspronkelijke 48 Gb SSD harddrive is vervangen door een 128 Gb exemplaar. En er zijn maar liefst vier besturingssystemen geïnstalleerd: namelijk OS X, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Eigenlijk had er natuurlijk ook een Linux variant bij geïnstalleerd moeten worden maar goed je kan niet alles hebben. Nu was deze Sony oorspronkelijk al niet goedkoop en deze modificatie, als je 'm al zelf kan uitvoeren is dat ook niet, maar het laat wel goed zien wat er al mogelijk is. Iedereen die wil concurreren met Intel moet dat zich ook goed realiseren.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog