This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

vrijdag 6 november 2009

Kopie 22-10-2009:Veiliger op het internet met Firefox en addons

De internetbrowser met het grootste marktaandeel is nog steeds Internet Explorer maar Firefox is een goede tweede. Niet zonder gebreken maar gelukkig wel zonder het veiligheidslek dat Active X heet, waar IE last van heeft. En Firefox is niet zo verweven met het besturingssysteem als IE zodat de dreiging voornamelijk in bufferoverflows zit. Veilig op het internet vertoeven lukt daardoor standaard al beter met Firefox maar het verblijf aangenamer maken is het sterkste punt. Dat komt door de add-ons van Firefox (onder het menu Extra). Ik wil er drie noemen die het surfen veiliger en aangenamer maken.

De eerste is Ad Block waarmee je advertenties onzichtbaar maakt. Mocht er onverhoopt toch nog een advertentie doordringen dan is 1 klik genoeg om ‘m alsnog van het scherm te laten verdwijnen.

Nummer twee is een kampioen in veiligheid namelijk Noscript. Beschermt tegen Flash en javascript maar kan per site ingesteld worden zodat internetbankieren gewoon blijft werken (meestal).

Nummer drie is Ghostery, een handig tooltje waarmee tracking cookies en webbugs gedetecteerd worden. De bekendste zijn die van Google, namelijk Google Websense en Google Analytics maar velen tientallen anderen worden ook herkend.

Met deze drie add-ons geinstalleerd is de kans op infectie met malware een stuk kleiner dan met IE en is het scherm ook een stuk rustiger zonder al die reclameteksten en schreeuwerige advertenties. Aanbevolen!

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog