This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

vrijdag 4 december 2009

Kort nieuws

Op Techworld een artikel over drie succesvolle open source virtualisaties waarbij ook Oracle's VM genoemd wordt. Een poging om die te downloaden leert dat je als Nederlander eerst aan de Amerikaanse exportregels moet voldoen van Oracle en dat voor open source GPL2 code. Oracle, steek je VM maar op een plaats waar de zon niet schijnt! Het is overigens ook de vraag wat er met Sun Virtualbox gaat gebeuren als de overname van Sun door Oracle goedgekeurd wordt.

Over Virtualbox gesproken daar is inmiddels versie 3.1 van beschikbaar met als interessante feature dat het live een virtuele server kan verhuizen naar andere fysieke hardware van dezelfde soort.

Bij The Register een artikel over de expansie en controlneigingen van Google. Google lanceert namelijk sinds kort een open en vrije DNS-service. Daar valt uiteraard geen reclame bij te leveren maar geeft wel een fraai overzicht welke sites je bezoekt. En dat is weer te combineren met de vele andere data die ze al verzamelen. Google is inmiddels te groot en te rijk om nog op hun blauwe ogen te geloven is de strekking en ik onderschrijf dat.

En als laatste nieuwtje de Linux kernel versie 2.6.32 is vandaag vrijgegeven door Linus Torvald.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog