This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

donderdag 17 december 2009

Kort nieuws

Op Channel Register het opvallende bericht dat HP zich behoorlijk in de vingers heeft gesneden door al te rigoreus te snijden in het personeelsbestand van het overgenomen EDS. Een mainframe van Royal Bank of Scotland werd daardoor niet meer op tijd ge-updated en crashte, de vervangende machine had hetzelfde euvel en weigerde ook dienst.

Op Digitimes het bericht dat VIA zijn nieuwe VN1000 digital media chipset gelanceerd heeft. Als altijd energiezuinig maar met de ingebakken ChromotionHD 2.0 video processor moeten zelfs Blu-ray's zonder haperen afgespeeld kunnen worden. Niet om mee te gamen natuurlijk maar wel iets voor een energiezuinige home-mediaserver e.d.

Op dezelfde Digitimes ook het bericht dat dezelfde VIA zijn nieuwe Mobile-ITX platform gelanceerd heeft. Dit chip on a module ontwerp is met zijn 6 bij 6 cm afmetingen vooral bedoeld voor ultraportable X86 compatibel mini apparaten.

En bij Eweek tenslotte 10 redenen waarom de deal tussen Microsoft en de EU over het browser-keuzescherm de ondergang van Internet Explorer gaat worden. Op de argumentatie valt nog wel wat af te dingen maar dat het impact zal hebben op het marktaandeel van IE mag duidelijk zijn. Maar hoeveel en hoelang blijft voorlopig wel gissen.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog