This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

woensdag 9 december 2009

Intel loopt een blauw oog op met Larrabee

Op Computerworld staat een aardige analyse over de annulering van Larrabee door Intel. Deze multicore grafische chip zou het op moeten nemen tegen Nvidia en AMD maar was eerst vertraagd en nu dus in zijn geheel geannuleerd. Een blauw oog zoals Computerworld het noemt en inderdaad het levert wat imagoschade op.

Maar zoals de analyse al zegt, het betekent niet dat Intel niet nog een aas in zijn mouw heeft zitten. In dat kader moet je ook de rechtszaak van Nvidia tegen Intel zien. Intel wil zijn nieuwste geheugencontroller niet met Nvidia delen zodat deze zijn grafische kaarten niet optimaal kan aansluiten. Daarnaast ontwikkelt Intel processoren waarin de grafische controllers geïntegreerd zijn en bedreigd daarmee de positie van Nvidia. Dus Intel heeft wel een slag verloren maar nog lang niet de oorlog.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog