This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zaterdag 5 december 2009

Update energiezuinige processoren

Een speler die ik nog niet genoemd had in mijn vorige overzicht is VIA. Producent van weliswaar energiezuinige maar niet zo heel geweldig presterende processoren. Maar wel met wat interessante features onboard zoals een engine AES en SHA. De aankondiging van de nieuwe VIA Nano 3000 processor familie veranderd dat beeld wel enigszins want VIA beloofd een 64-bitter met SSE4 en hardware-matige virtualisatie en een lager energiegebruik dan de Intel Atom N270 processor. Of dat ook steekhoudt voor de aangekondigde Intel Atom N450 is nog even afwachten maar het lijkt veelbelovend in ieder geval.

Nu had VIA al een samenwerking met Dell om energiezuinige servers te creƫren voor hostingproviders die redelijk succesvol te noemen is. Maar dat is spul wat je als doorsnee consument niet te zien krijgt omdat het in de racken van een datacenter verdwijnt. Er bestaat natuurlijk wel een hele reeks consumentenapparaten waar een VIA inzit maar dat zijn niet de doorsnee pc's die je in de winkel koopt. Maar wellicht dat er nu netbooks aankomen waar de energiebesparing belangrijker is dan de prestaties.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog