This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

vrijdag 1 juli 2011

Civilizing the 'Net: ISPs told to play copyright cop

Ars Technica heeft het bericht dat allerlei overheidsinstanties gesponsord door de media-industrie in een aantal conferenties willen overeenkomen hoe ze het internet willen gaan "civiliseren". Met name Sarkozy speelt hier een smerige rol in omdat hij en de mediabedrijven van dienst wil zijn (wordt hij vast persoonlijk niet slechter van) en het internetgebruik van zijn en andere onderdanen onder controle wil krijgen. Het voorstel nu is dat de isp de rol van politieagent op zich moet nemen en copyrights beschermen. Werken ze daar niet aan mee dan moeten ze aansprakelijk gesteld worden voor de schade. De enige manier waarop dit kan is door DPI toe te passen iets wat wij de providers in Nederland net verboden hebben. Is DPI eenmaal geïnstalleerd dan is het uiteraard voor meer (overheids)doeleinden te gebruiken.

Het logische vervolg hierop is uiteraard dat we ons dataverkeer gaan encrypten want wat heeft de overheid of de isp te schaften met jouw netwerkverkeer? Je hoeft dus geen voorspellende gaven te hebben om te voorspellen dat zodra de overheden deze spionagetechnieken geïnstalleerd hebben, je straks verplicht wordt je encryptiekey in te leveren bij diezelfde overheid zodat zij elke bit van je dataverkeer kunnen analyseren. Onmogelijk? Dan onderschat je het gezellige onderonsje van politici die publiciteit nodig hebben en mediabedrijven die nooit geld genoeg verdienen.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog