This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

dinsdag 26 januari 2010

Eindelijk aandacht voor (het gebrek aan) privacy met de OV-chipkaart

Op Webwereld het bericht dat het CBP de huidige uitvoering van ov-chipkaart niet beoordeeld heeft. En dat zij eerder de eis gesteld hebben dat de prijs mag geen reden zijn anonimiteit op te geven.

Eveneens op Webwereld de reactie van politici en Bits of Freedom waarbij met name de politici de vermoordde onschuld spelen. Alsof er ook maar één politicus in het recente verleden zich druk gemaakt heeft over die registratietermijn van zeven jaar. Pas nu het rekeningrijden echt in zicht komt en privacy als argument hier tegen gebruikt kan worden, is het een hot item. Aan de andere kant beter laat dan nooit zullen we maar denken.

Een uitgebreidere analyse over privacy en technologie staat in mijn blogpost George Orwell's 1984 en de huidige stand van technologie

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog