This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zaterdag 30 januari 2010

Android Laptop Review: Hivision PWS700CA

Op ARMdevices.net Android Laptop Review: Hivision PWS700CA. Nu is er al eerder de massaproductie van ARM netbooks aangekondigd en vervolgens om zeep geholpen door het Wintel monopolie. Maar alleen al de Chinese markt is al zo groot dat de mogelijkheid er nog steeds in zit dat massaproductie daadwerkelijk gaat beginnen. Alleen moet dan iemand ze hier nog importeren in voldoende aantallen om het prijstechnisch interessant te maken. De bestaande importeurs van hardware zullen hier hun vingers niet aan willen branden want het levert gegarandeerd problemen met Wintel op. Dus dan moet het van een andere partij komen die wel in de electronica zit maar niet in de computers. Maar dat hebben we gezien bij de supermarkten die pc's gingen verkopen, de ondersteuning van met name gewone klanten is dan vaak onvoldoende om het succesvol te maken. Dan nog de prijs, $100 in China is al gauw € 150 en meer hier en voor iets meer heb je dan het bekende netbookformaat van Intel Atom, 1 Gb 10" en 160 Gb HDD. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Op dezelfde site overigens ook een indrukwekkende video van Ebox desktop versie gebaseerd op een Marvell Armada 510 processor draaiend onder Ubuntu.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog