In mijn netwerk staan twee netwerkschijven te draaien die zich als iTunes-server kunnen gedragen door gebruik te maken van het DAAP protocol. Het voordeel is uiteraard dat je je muziekcollectie kan delen tussen de computers in je netwerk en op je eigen harde schijf wat meer ruimte voor andere dingen overlaat. Er bestaan heel veel mediaplayers voor zowel Linux als voor Windows dus dat zou geen probleem hoeven te zijn.
Op Ubuntu staat standaard Rhythmbox geïnstalleerd en die zou het moeten doen. Hij ziet de beide "iTunes-servers" in het netwerk ook, laat de playlist zien maar op het moment dat je een song wil afspelen breekt ie af met een fout. Hoogst vervelend en ongetwijfeld is er een reden voor maar die heb ik nog niet gevonden. Laat ik eens Amarok installeren de KDE mediaplayer die moet het ook kunnen en ja dat lijkt goed te gaan. Hij vindt de servers, de playlists en je kan een nummer afspelen. Maar hij speelt er maar één en stopt dan. Een bekende bug die verband zou houden met de standaard geselecteerde xine backend maar die ik niet gewijzigd kan krijgen omdat je geen gstreamer kunt kiezen. Elke keer op play klikken is me iets teveel van het goede dus: sudo apt-get autoremove amarok.
VLC kent geen DAAP ondersteuning (meer) maar kan wel gebruik maken van UPNP en Bonjour maar dat levert geen bruikbare playlists op en valt daarom ook af. Uiteindelijk besloot ik Banshee te installeren en verhip het werkt! Vindt zelf de servers, geeft een overzichtelijke playlist en kan random al je muziek afspelen.
Wat leert dit verhaal? Linux kan veel en er is bijna altijd wel een manier te vinden om iets aan de praat te krijgen maar hiermee krijg je geen Windows gebruikers over de streep. Tenslotte onder Windows met Windows Media Player werkt het zo uit de doos en dat verwacht hij ook van een Linux desktop versie. Voor de centraal beheerde systemen in een bedrijf zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om een voor de zaak goed werkende desktop te creëeren. Maar bij iemand thuis liggen de eisen en mogelijkheden iets anders en dan is ook Ubuntu 10.04 nog niet 100% gereed voor de desktop al komen ze een heel eind.
This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.
zondag 1 augustus 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Zoeken in deze blog
Blogarchief
-
▼
2010
(135)
-
▼
augustus
(22)
- LHC computing grid pushes petabytes of data, beats...
- The Sandy Bridge Preview
- Colonel who slammed Afghan HQ PowerPoint culture i...
- Mozilla shrugs off 'forever free' H.264 codec license
- LED light bulbs may not be magic bullet for energy...
- ROBOT KILL-CHOPPER GOES ROGUE above Washington DC!
- Android chip omzeilt dark silicon probleem
- Intel: dual-core Atom netbooks on sale now
- Canadese firma maakt monster-laptop
- Ubuntu quietly breaks off Sparc affair
- A New Kind of Microchip
- XP nog steeds populair maar is wel end of life
- Oracle's Java patentrechtzaak laat ware opensource...
- OpenSolaris axed by Ellison
- Nothing succeeds like XSS
- Texas Instruments gaat ARM Eagle-chips maken
- Microsoft mist niet alleen bij Windows Mobile een ...
- Intel sluit een regeling met FTC
- Feds admit storing pervscanner pics
- ICT~Office: Rechters snappen niets van ict
- Hacker Spoofs Cell Phone Tower to Intercept Calls ...
- De linux desktop heeft nog steeds ruwe kantjes
-
▼
augustus
(22)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten