This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

dinsdag 24 augustus 2010

Android chip omzeilt dark silicon probleem

Op Automatisering Gids een artikel over de resultaten van een onderzoek om zogenaamd dark silicon te verminderen. Het wordt een Androidchip genoemd maar aan te nemen is dat het op een ARM processor gebaseerd prototype gaat. Die wordt nog een stuk energiezuiniger als de resultaten van dit onderzoek ook in de praktijk kloppen.

Op Webwereld ook het bericht dat de AMD Bobcat processoren nu er echt aan komen. Vervelend is alleen dat de markt van netbooks en aanverwanten al bijna is ingehaald door de Ipad en alle Ipad-tabletachtige adepten in de pipeline. Vooralsnog geef ik AMD weinig kans om nog een echte concurrent van Intel te worden: too little, too late.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog

Blogarchief