This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.
maandag 30 augustus 2010
LHC computing grid pushes petabytes of data, beats expectations
Ars Technica heeft een interessant artikel over de computergrid die gebruikt wordt om de enorme hoeveelheid data te verwerken die de deeltjesversneller bij CERN produceert. Het opvallendste deel is wel dat de systemen en met name het netwerk beter presteert dan verwacht. Dat hoor je niet vaak bij ICT-projecten!
zondag 29 augustus 2010
The Sandy Bridge Preview
Op AnandTech een preview van Sandy Bridge processor serie van Intel. Vergeven van de plaatjes, statistieken en ronkende teksten is de algemene tendens dat hij sneller is dan de voorgaande generatie Intel processoren. Met name de geïntegreerde graphics-chip schijnt eindelijk redelijk goed te presteren integenstelling tot eerdere integratiepogingen. Alleen het kostprijsplaatje waar de auteur vanuit gaat is nog de grote vraag, zou Intel processoren goedkoop in de markt zetten als er geen noemenswaardige concurrentie voorhanden is? Dat zou zeer tegen een naar (bijna)monopolie strevende bedrijfspolitiek van Intel in gaan. Ik vermoed dan ook dat Sandy Bridge bij lancering duurder zal zijn dan waar de auteur vanuit gaat. Niet dat het mij veel uitmaakt: ik kan nog wel een poosje vooruit met mijn dualcore E5300 en iedere niet-gamer of numbercruncher ook. Intel heeft zijn prognose voor de verkopen in het derde kwartaal van dit jaar naar beneden geschroefd omdat de marktkanalen redelijk verstopt beginnen te raken. Kennelijk denken er meer mensen net zo over als ik.
zaterdag 28 augustus 2010
Colonel who slammed Afghan HQ PowerPoint culture is fired
Op The Register eens te meer het bewijs dat de waarheid niet gezegd mag worden. Een kolonel die het NATO commandocentrum in Afghanistan bekritiseerde als Powerpoint cultuur is ontslagen. Vermoedelijk had hij heel erg gelijk want het ontslag was bijzonder snel geregeld. Het beeld komt overigens overeen met mijn eigen observaties van de top en middenlaag bij elke grote organisatie. Vooralsnog zie ik daar helaas voorlopig nog geen verandering in komen.
Mozilla shrugs off 'forever free' H.264 codec license
Op The Register de reactie op het "voor altijd" deels vrijgeven van videocodec H.264 door MPEG-LA door Mozilla. Die het voorlopig houdt op de WebM codec van Google die volledig opensource is. Tussendoor ook nog de opmerking dat inmiddels de nieuwe standaard H.265 al onderweg is en dat het dus maar de vraag is of H.264 over vier jaar wanneer de royaltyfree periode afloopt deze codec uberhaupt nog van enig belang is.
donderdag 26 augustus 2010
LED light bulbs may not be magic bullet for energy savings
ArsTechnica is erg ontmoedigend voor degene die de gloeilamp wettelijk verbannen hebben. Het gebruik van LED en andere energiezuinige lampen kan historisch gezien alleen maar betekenen dat we meer licht gaan gebruiken dus zonder dat we echt energie besparen. Tenminste zo verhaald de geschiedenis met gaslantaarns en later electrische lampen volgens de deskundige die aan het woord komt.
ROBOT KILL-CHOPPER GOES ROGUE above Washington DC!
Op The Register een nieuwsbericht over een robot-helicopter out of control in de buurt van Washington. Nu staat er niets in het artikel over of hij bewapend was maar wel dat de machine bewapend kan worden. En dan heb je het ineens over een heel gevaarlijk softwarefoutje!
dinsdag 24 augustus 2010
Android chip omzeilt dark silicon probleem
Op Automatisering Gids een artikel over de resultaten van een onderzoek om zogenaamd dark silicon te verminderen. Het wordt een Androidchip genoemd maar aan te nemen is dat het op een ARM processor gebaseerd prototype gaat. Die wordt nog een stuk energiezuiniger als de resultaten van dit onderzoek ook in de praktijk kloppen.
Op Webwereld ook het bericht dat de AMD Bobcat processoren nu er echt aan komen. Vervelend is alleen dat de markt van netbooks en aanverwanten al bijna is ingehaald door de Ipad en alle Ipad-tabletachtige adepten in de pipeline. Vooralsnog geef ik AMD weinig kans om nog een echte concurrent van Intel te worden: too little, too late.
Op Webwereld ook het bericht dat de AMD Bobcat processoren nu er echt aan komen. Vervelend is alleen dat de markt van netbooks en aanverwanten al bijna is ingehaald door de Ipad en alle Ipad-tabletachtige adepten in de pipeline. Vooralsnog geef ik AMD weinig kans om nog een echte concurrent van Intel te worden: too little, too late.
maandag 23 augustus 2010
Intel: dual-core Atom netbooks on sale now
Op TheRegister het bericht dat Atom N550 dual core processor zijn opwachting maakt in netbooks met schermen tot 12 inch. De kloksnelheid is gezet op 1.5 Ghz maar met wat tweaken is die ongetwijfeld op te krikken naar 2 Ghz. Dat betekent dan wel het einde van de garantie maar voor het overige is het vooral een maatregel om de onderkant van notebookmarkt te beschermen tegen deze nieuwe Intel-telg. Zeker nu de Celeron uitgefaseerd wordt zal Intel overigens wel iets moeten met die onderkant van de markt waar ze altijd nog een leuke boterham aan verdienen, in tegenstelling tot de computerbouwers.
zaterdag 21 augustus 2010
Canadese firma maakt monster-laptop
Op Automatisering Gids de specificatie van een leuk nieuw laptopje voor de verwende gebruiker. Ik kan mezelf moeilijk voorstellen dat je zoveel rekenkracht mobiel zou willen hebben maar kennelijk is er een markt voor. En ach als iemand er mij één wil geven, zeg ik geen nee! :)
vrijdag 20 augustus 2010
Ubuntu quietly breaks off Sparc affair
Op The Register het bericht dat zo als het er nu uitziet Ubuntu 10.04 de laatste Ubuntu versie voor SPARC processoren is. Ook de Itanium versie loopt op zijn laatste benen maar heeft nog iets meer support dan SPARC. Voor Oracle zal het niet veel uitmaken zij verkopen liever Solaris dan dat ze gratis Linux meegeven maar het betekent wel een verschraling van het aanbod. Geen SPARC versie, geen Itanium versie straks kun je alleen nog Intelversies krijgen voor desktop pc's en servers tenzij het echt lukt om servergrade versies van de ARM-processor te maken natuurlijk. En wat Oracle betreft, als ze morgen van de aardbodem verdwenen zijn zal ik daar geen traan om laten maar SPARC machines zijn echt schitterende machines en het is jammer dat ze ten dode opgeschreven zijn, net als de Itanium trouwens maar daar zullen niet veel mensen om rouwen vermoed ik. Itanium is nooit populair geweest en altijd veel te duur voor wat ze presteren.
donderdag 19 augustus 2010
A New Kind of Microchip
Op Technology Review de aankondiging van een nieuw soort processor die niet gebaseerd is op enen en nullen maar op een Bayesan grid met kansen. Dit soort processor levert geen exacte resultaten maar kansen/probabilities. Dat lijkt op het eerste gezicht raar maar als je kijkt hoe vaak een processor gebruikt wordt om waarschijnlijkheden uit te rekenen is het een goed idee. In het artikel wordt bijvoorbeeld Amazon genoemd dat op basis van waarschijnlijkheden een advies doet van "mogelijk bent u ook hierin geïnteresseerd" of om een creditcardfraudetest uit te voeren. Kortom het is een interessante ontwikkeling waar met name de nauwkeurigheid van de uitkomsten maatgevend zullen zijn. Die uitkomsten zijn namelijk nooit 100% maar minder dan 90% is eigenlijk al niet meer werkbaar. Het zal dan ook nog wel even duren voordat we als consument wat van dit type processoren gaan merken, als dat al gebeurt. Het is namelijk ook heel goed mogelijk dat het alleen in producten verwerkt wordt waar je het niet zou verwachten zoals NAND (flash) geheugen.
woensdag 18 augustus 2010
XP nog steeds populair maar is wel end of life
Microsoft kan het zich nog niet permitteren om de support voor Windows XP SP3 stil te zetten maar ze zouden het maar wat graag willen. En helemaal ongelijk hebben ze niet. Ik heb vanavond een alweer wat oudere P4 geïnstalleerd en dat maakt het wel duidelijk. Een ATA harde schijf van enige omvang is bijna niet meer te krijgen en dan is een SATA-controllerkaartje met een 500 Gb SATA schijf altjd nog goedkoper en groter. Alleen XP kent geen SATA en heeft dus een aparte driver nodig om de harde schijf te kunnen benaderen.
Op zich geen probleem, je maakt een driverdiskette aan en drukt tijden het opstarten van de installatie-cd op F6 en je kan de extra drivers installeren. Alleen die driver wordt niet als diskette meegeleverd maar als mini-cd. Je kunt de driverdiskette wel maken maar daar heb je twee dingen voor nodig: een werkend Windows systeem en floppydrive. Een werkend systeem heb ik nog wel maar een diskdrive niet meer en normaliter mis ik dat ook niet want voor datatransport gebruik je een USB-stick. Maar ja leg dat maar aan een XP installatie-cd uit, die begrijpt dat niet. Gelukkig heeft de machine waar op geïnstalleerd moet worden wel een floppydrive maar geen werkende Windowsinstallatie.
Een live-cd van Ubuntu, Knoppix of Puppylinux komt dan wel van pas maar helpt je nog niet de floppy te maken. Een poging om met de hand de drivers te kopieëren blijft steken op het moment dat het installatieprogramma van Windows de driver en zijn inf-bestand wil kopieëren. Het bijzondere is dat de bootsector wel al aangepast is op dat moment maar de installatie desondanks niet verder wil gaan totdat de juiste diskette is geplaatst.
Dat oplossen vergt enig nadenken maar virtualisatie is je vriend in deze. Ik maak een floppyimage aan op mijn Linux-systeem met dd if=/dev/zero of=floppy.img bs=1024 count=1440. Vervolgens mount ik deze in een virtuele XP als floppy en formatteer 'm als A:. Hierna stop ik de drivercd erin en kies voor het maken van een driverdiskette. De bijgewerkte image zet ik op een netwerkschijf en ik start de te installeren pc weer op met een live-cd. Vervolgens doe ik een dd if=floppy.img of=/dev/fd0 bs=1024 en klaar ben ik.
Nou ja met het maken van de driverdiskette dan. Windows zelf doet er al gauw drie kwartier over en dan moet de videokaart- en de netwerkkaartdrivers nog geïnstalleerd worden en de updates bijgewerkt. Daar is ie al met al nog wel een paar uur mee bezig. Met name die enorme waslijst aan updates laat zien dat XP echt end of life is. Vrijwel alle bestanden van het systeem zijn inmiddels al wel een paar keer vervangen door nieuwere versies en dat gaat nog wel even door want er zijn nog onnoemelijk veel XP-installaties bij bedrijven te vinden. Maar na een paar uur aanklooien ben ik toch blij dat ik voor mijn hoofdsystemen gekozen heb voor linux en alleen virtueel nog Windows heb draaien.
Op zich geen probleem, je maakt een driverdiskette aan en drukt tijden het opstarten van de installatie-cd op F6 en je kan de extra drivers installeren. Alleen die driver wordt niet als diskette meegeleverd maar als mini-cd. Je kunt de driverdiskette wel maken maar daar heb je twee dingen voor nodig: een werkend Windows systeem en floppydrive. Een werkend systeem heb ik nog wel maar een diskdrive niet meer en normaliter mis ik dat ook niet want voor datatransport gebruik je een USB-stick. Maar ja leg dat maar aan een XP installatie-cd uit, die begrijpt dat niet. Gelukkig heeft de machine waar op geïnstalleerd moet worden wel een floppydrive maar geen werkende Windowsinstallatie.
Een live-cd van Ubuntu, Knoppix of Puppylinux komt dan wel van pas maar helpt je nog niet de floppy te maken. Een poging om met de hand de drivers te kopieëren blijft steken op het moment dat het installatieprogramma van Windows de driver en zijn inf-bestand wil kopieëren. Het bijzondere is dat de bootsector wel al aangepast is op dat moment maar de installatie desondanks niet verder wil gaan totdat de juiste diskette is geplaatst.
Dat oplossen vergt enig nadenken maar virtualisatie is je vriend in deze. Ik maak een floppyimage aan op mijn Linux-systeem met dd if=/dev/zero of=floppy.img bs=1024 count=1440. Vervolgens mount ik deze in een virtuele XP als floppy en formatteer 'm als A:. Hierna stop ik de drivercd erin en kies voor het maken van een driverdiskette. De bijgewerkte image zet ik op een netwerkschijf en ik start de te installeren pc weer op met een live-cd. Vervolgens doe ik een dd if=
Nou ja met het maken van de driverdiskette dan. Windows zelf doet er al gauw drie kwartier over en dan moet de videokaart- en de netwerkkaartdrivers nog geïnstalleerd worden en de updates bijgewerkt. Daar is ie al met al nog wel een paar uur mee bezig. Met name die enorme waslijst aan updates laat zien dat XP echt end of life is. Vrijwel alle bestanden van het systeem zijn inmiddels al wel een paar keer vervangen door nieuwere versies en dat gaat nog wel even door want er zijn nog onnoemelijk veel XP-installaties bij bedrijven te vinden. Maar na een paar uur aanklooien ben ik toch blij dat ik voor mijn hoofdsystemen gekozen heb voor linux en alleen virtueel nog Windows heb draaien.
zondag 15 augustus 2010
Oracle's Java patentrechtzaak laat ware opensource gezicht van Oracle zien.
Aansluitend op mijn vorige aantekening: op Ars Technica een nadere beschouwing van de patentrechtzaak van Oracle tegen Google over Android's mobiele Java variant Dalvik. Google overleeft dit wel maar het kan wel een snel einde maken aan de opmars van Android toestellen. Iets wat zowel Apple als RIM en zelfs Microsoft uiteraard wel goed uitkomt. Indachtig aan de zaak tegen Intel over concurrentievervalsing zou je je kunnen afvragen of er niet weer zo'n pact is gesloten, maar dat zouden die grote bedrijven toch nooit doen, toch?
OpenSolaris axed by Ellison
Op The Register het overlijdensbericht van OpenSolaris de opensource variant van Solaris. Zoals te verwachten was wordt Sun volledig gestript van alles wat niet direct geld oplevert door Oracle. Beetje jammer natuurlijk van wat eens een technologyhouse als Sun was. Aan de andere kant werd er simpelweg niet genoeg verdiend anders had Oracle de boedel nooit over kunnen nemen. Overigens kun je je afvragen of Oracle er slim aan doet om alle opensource activiteiten de nek om te draaien of de duimschroeven aan te draaien. Nu al is een beweging waar te nemen waarbij men afstand neemt van MySQL en Java, nu komt daar ongetwijfeld ook nog (Open)Solaris bij. De meeste hardware van Sun is simpelweg te duur, de meeste commerciële software ook dus wat blijft er eigenlijk over? En niet te vergeten er zijn voldoende goedkope en zelfs gratis alternatieven voor handen dus aan wie verwacht Oracle nog wat te verkopen? Al met al kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat of Oracle een kat in de zak gekocht heeft of dat Oracle er erg veel aan gelegen was om MySQL onder hun controle te krijgen.
woensdag 11 augustus 2010
Nothing succeeds like XSS
Op The Register een lofzang op NoScript als bescherming tegen cross site scripting oftewel XSS. Een aanbeveling die ik zo onderschrijf: NoScript houdt een hoop ellende buiten de deur.
dinsdag 10 augustus 2010
Texas Instruments gaat ARM Eagle-chips maken
Op Tweakers.net namelijk dat Texas Instruments ook de nieuwe ARM Eagle chip gaat produceren. Nu zal het nog wel even duren voordat ze in consumentenproducten verschijnen maar geeft wel aan dat Intel iets meer zijn best zal moeten doen als ze mee willen doen in de mobiele markt. En nu AMD op sterven na dood is, betekent het dat er in ieder geval een processormarkt is waar ze de concurrentie nog niet kapot gekregen hebben.
zondag 8 augustus 2010
Microsoft mist niet alleen bij Windows Mobile een hele generatie
Op The Associated Press een analyse door marktanalist Trip Chowdhry waarin hij aangeeft dat Microsoft niet alleen marktaandeel verliest op het gebied van Mobile Windows maar ook voor gewoon Windows. Met name studenten zouden in steeds meer gevallen voor Apple notebook kiezen in plaats van een Windows machine. En dat heeft ook gevolgen voor als ze later aan het werk gaan en daar ook om een Mac gaan vragen. Zijn de resultaten van Microsoft door de goede resultaten van Windows 7 nu nog goed, kennelijk ziet de analist nog geen producten aan de horizon die de toekomstige winsten moeten opleveren. Nu is het nog veel te vroeg om Microsoft al af te schrijven maar dat ze in zwaarder weer komen is wel duidelijk. Nu zijn bedrijven van deze omvang niet vies van wat vuil spel zoals Intel heeft moeten toegeven maar die heeft uiteindelijk wel weer betere processoren ontwikkeld. Grote vraag nu is wat Microsoft gaat doen om weer innovatief te worden, voor zover ze dat ooit geweest zijn. Maar ook een beter goed gejat dan slecht zelf gemaakt is altijd nog beter dan niets doen.
donderdag 5 augustus 2010
Intel sluit een regeling met FTC
Ars Technica heeft het verhaal dat Intel een regeling treft met de FTC in een anti-trust klacht. De bepalingen zijn nogal opmerkelijk te noemen zoals het verbod het alleenrecht te eisen bij computerbouwers en het nog minstens zes jaar instandhouden van de PCI-Express bus op hun chipsets. Deze maatregelen moeten het AMD en nVidia mogelijk maken om nog wat tegengas te kunnen bieden aan Intel maar of ze dat gaan redden is de vraag. AMD heeft geen echte Intel kraker in huid zoals in 2000 toen de Athlon op de markt kwam en nVidia heeft geen toegang tot de nieuwe busstructuur van Intels Core 3,5 en 7 systemen dus wat die na die 5 jaar verlenging van de PCI-E moet gaan doen is de grote vraag. Het lijkt er dus op dat Intel's gedrag toch beloond gaat worden ipv gestraft en dat beloofd weinig goeds op het gebied van concurrentie op de computermarkt.
Feds admit storing pervscanner pics
Dit bericht op The Register zal niemand die een beetje benul van computers heeft verbazen. Natuurlijk kan zo'n geavanceerd apparaat beelden opslaan, was er echt iemand die geloofde dat het niet kon? Zelfs als zou het bij introductie uitgeschakeld zijn dan is het weer inschakelen na verloop van tijd ook nog een koud kunstje.Voor de duidelijkheid dit zijn dezelfde apparaten die onze "vriend" Ernst Hoofd Boerelul op Schiphol geïnstalleerd wil hebben.
woensdag 4 augustus 2010
ICT~Office: Rechters snappen niets van ict
Op Webwereld het ietwat vermakelijke bericht dat rechters niets van ict snappen. Dat laatste mag dan in veel gevallen waar zijn, ze snappen des te meer van contracten en algemene voorwaarden. En de ict-branche staat er niet om bekend dat hun voorwaarden zo evenwichtig zijn. Integendeel de meesten ict-bedrijven zijn erg goed in het naar zich toe rekenen. Zo goed dat de overheid inmiddels haar eigen voorwaarden opgesteld heeft waaronder ze ict opdrachten gunnen. Ook die kregen veel kritiek van dezelfde brancheorganisatie maar voorlopig wordt er wel een standaard mee gezet en misschien dat de verhoudingen nu min of meer genormaliseerd worden. Dat wordt dan ook wel tijd, zo langzamerhand.
zondag 1 augustus 2010
Hacker Spoofs Cell Phone Tower to Intercept Calls | Threat Level
Op Wired.com een verslag van de demonstratie van het gemak waarmee gsmgesprekken onderschept kunnen worden zoals al eerder door mij gemeld afgelopen week. Nu wat meer details over het hoe en de (lage) kosten van de benodigde hardware. Alhoewel 3G beter beveiligd zou moeten zijn is het maar de vraag voor hoelang?
De linux desktop heeft nog steeds ruwe kantjes
In mijn netwerk staan twee netwerkschijven te draaien die zich als iTunes-server kunnen gedragen door gebruik te maken van het DAAP protocol. Het voordeel is uiteraard dat je je muziekcollectie kan delen tussen de computers in je netwerk en op je eigen harde schijf wat meer ruimte voor andere dingen overlaat. Er bestaan heel veel mediaplayers voor zowel Linux als voor Windows dus dat zou geen probleem hoeven te zijn.
Op Ubuntu staat standaard Rhythmbox geïnstalleerd en die zou het moeten doen. Hij ziet de beide "iTunes-servers" in het netwerk ook, laat de playlist zien maar op het moment dat je een song wil afspelen breekt ie af met een fout. Hoogst vervelend en ongetwijfeld is er een reden voor maar die heb ik nog niet gevonden. Laat ik eens Amarok installeren de KDE mediaplayer die moet het ook kunnen en ja dat lijkt goed te gaan. Hij vindt de servers, de playlists en je kan een nummer afspelen. Maar hij speelt er maar één en stopt dan. Een bekende bug die verband zou houden met de standaard geselecteerde xine backend maar die ik niet gewijzigd kan krijgen omdat je geen gstreamer kunt kiezen. Elke keer op play klikken is me iets teveel van het goede dus: sudo apt-get autoremove amarok.
VLC kent geen DAAP ondersteuning (meer) maar kan wel gebruik maken van UPNP en Bonjour maar dat levert geen bruikbare playlists op en valt daarom ook af. Uiteindelijk besloot ik Banshee te installeren en verhip het werkt! Vindt zelf de servers, geeft een overzichtelijke playlist en kan random al je muziek afspelen.
Wat leert dit verhaal? Linux kan veel en er is bijna altijd wel een manier te vinden om iets aan de praat te krijgen maar hiermee krijg je geen Windows gebruikers over de streep. Tenslotte onder Windows met Windows Media Player werkt het zo uit de doos en dat verwacht hij ook van een Linux desktop versie. Voor de centraal beheerde systemen in een bedrijf zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om een voor de zaak goed werkende desktop te creëeren. Maar bij iemand thuis liggen de eisen en mogelijkheden iets anders en dan is ook Ubuntu 10.04 nog niet 100% gereed voor de desktop al komen ze een heel eind.
Op Ubuntu staat standaard Rhythmbox geïnstalleerd en die zou het moeten doen. Hij ziet de beide "iTunes-servers" in het netwerk ook, laat de playlist zien maar op het moment dat je een song wil afspelen breekt ie af met een fout. Hoogst vervelend en ongetwijfeld is er een reden voor maar die heb ik nog niet gevonden. Laat ik eens Amarok installeren de KDE mediaplayer die moet het ook kunnen en ja dat lijkt goed te gaan. Hij vindt de servers, de playlists en je kan een nummer afspelen. Maar hij speelt er maar één en stopt dan. Een bekende bug die verband zou houden met de standaard geselecteerde xine backend maar die ik niet gewijzigd kan krijgen omdat je geen gstreamer kunt kiezen. Elke keer op play klikken is me iets teveel van het goede dus: sudo apt-get autoremove amarok.
VLC kent geen DAAP ondersteuning (meer) maar kan wel gebruik maken van UPNP en Bonjour maar dat levert geen bruikbare playlists op en valt daarom ook af. Uiteindelijk besloot ik Banshee te installeren en verhip het werkt! Vindt zelf de servers, geeft een overzichtelijke playlist en kan random al je muziek afspelen.
Wat leert dit verhaal? Linux kan veel en er is bijna altijd wel een manier te vinden om iets aan de praat te krijgen maar hiermee krijg je geen Windows gebruikers over de streep. Tenslotte onder Windows met Windows Media Player werkt het zo uit de doos en dat verwacht hij ook van een Linux desktop versie. Voor de centraal beheerde systemen in een bedrijf zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om een voor de zaak goed werkende desktop te creëeren. Maar bij iemand thuis liggen de eisen en mogelijkheden iets anders en dan is ook Ubuntu 10.04 nog niet 100% gereed voor de desktop al komen ze een heel eind.
Abonneren op:
Posts (Atom)
Zoeken in deze blog
Blogarchief
-
▼
2010
(135)
-
▼
augustus
(22)
- LHC computing grid pushes petabytes of data, beats...
- The Sandy Bridge Preview
- Colonel who slammed Afghan HQ PowerPoint culture i...
- Mozilla shrugs off 'forever free' H.264 codec license
- LED light bulbs may not be magic bullet for energy...
- ROBOT KILL-CHOPPER GOES ROGUE above Washington DC!
- Android chip omzeilt dark silicon probleem
- Intel: dual-core Atom netbooks on sale now
- Canadese firma maakt monster-laptop
- Ubuntu quietly breaks off Sparc affair
- A New Kind of Microchip
- XP nog steeds populair maar is wel end of life
- Oracle's Java patentrechtzaak laat ware opensource...
- OpenSolaris axed by Ellison
- Nothing succeeds like XSS
- Texas Instruments gaat ARM Eagle-chips maken
- Microsoft mist niet alleen bij Windows Mobile een ...
- Intel sluit een regeling met FTC
- Feds admit storing pervscanner pics
- ICT~Office: Rechters snappen niets van ict
- Hacker Spoofs Cell Phone Tower to Intercept Calls ...
- De linux desktop heeft nog steeds ruwe kantjes
-
▼
augustus
(22)