This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

dinsdag 20 juli 2010

Intel Blurs The Lines Between 4 And 6 Cores

Op ConceivablyTech de terechte constatering dat bij Intel er geen touw meer aan vast te knopen is aan de nummering/identificatie van processoren. Het lijkt wel of ze een random numbergenerator gebruiken, schrijven ze terecht.

Vermoedelijk wil Intel niet meer terug naar de Ghz of aantal cores-strijd en wil daarom geen eenduidige vergelijkbare processorreeksen om marketingtechnische redenen. Maar het is wel een rommeltje inmiddels waar van je je kan afvragen of ze zelf er nog wel uitkomen. Aan de andere kant blijkt zo wel dat de processoren inmiddels zo krachtig zijn dat het merendeel van de mensen voor geen bal geïnteresseerd is in Ghz, cachegrootte en aantal cores.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog