This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.
donderdag 29 juli 2010
Cell phone eavesdropping enters script-kiddie phase
En als toetje voor vandaag op The Register het bericht dat op de Black Hat conferentie tools worden verspreidt om grootschalig GSM telefoontjes af te kunnen luisteren. Of zoals zij het zeggen: Afluisteren van GSM komt op het niveau van script-kiddies, erg eenvoudig dus.
Dell's fraud settlement explodes PC market myths
The Register biedt een aardig inzicht in op welke manier Intel zijn handel beschermd heeft tegen AMD en hoe o.a. Dell maar ook anderen daar van geprofiteerd heeft. Nu is er niets nieuws onder de zon maar als je kijkt om welke bedragen het gaat en hoe lang het geduurd heeft voordat er een vinger achter gekregen werd door SEC snap je wel waarom AMD zijn voorsprong op Intel niet vast heeft kunnen houden: ze zijn vreselijk genaaid!
Intel sleutelt aan supersnelle laser-netwerken
Op Webwereld Intel sleutelt aan fotonisch silicon om binnen 5 jaar als massagoed op de markt te zetten. Binnen deze lasernetwerken wordt licht van een laser rechtstreeks gebruikt om data te verzenden zonder conversie van licht naar electrisch signaal zoals nu gebeurt. Grote vraag is of er binnen vijf jaar al een consumentenmarkt is voor deze hoge snelheden. Het merendeel van de gewone gebruikers zit nog op 100 Mbit en denkt over 1 Gbit en draadloos 802.11 N wat veel populairder is haalt dat nog bij lange na niet. Maar als door deze ontwikkeling de diensten van de internetproviders goedkoper worden is het ook prima natuurlijk.
vrijdag 23 juli 2010
Microsoft neemt ARM-licentie voor eigen processor
Een opmerkelijk berichtje op Webwereld dat Microsoft de licentierechten heeft gekocht waarmee ze zelf ARM-chips kunnen ontwerpen/maken. Er zijn legio mogelijkheden voor Microsoft met een ARM-processor te bedenken maar Microsoft is van huis uit geen hardwaremaker in tegenstelling tot Apple. Persoonlijk schat ik de kans op serverhardware het hoogste in maar het opent ook allerlei perspectieven voor consumentenhardware met de nieuwe versie Windows Compact en Windows Mobile 7.
woensdag 21 juli 2010
Canonical, IBM plunk DB2 databases on Ubuntu
Op The Register het bericht dat IBM een serieuze poging doet om DB2 in de cloud te krijgen met Ubuntu server 10.04. Standaard wordt de lichtgewicht versie meegeleverd met het idee dat voor het echte werk DB2 gekocht wordt uiteraard. DB2 is nu gecertificeerd en zou zowel op een Ubuntu cloud als de Amazon EC2 moeten lopen.
dinsdag 20 juli 2010
Intel Blurs The Lines Between 4 And 6 Cores
Op ConceivablyTech de terechte constatering dat bij Intel er geen touw meer aan vast te knopen is aan de nummering/identificatie van processoren. Het lijkt wel of ze een random numbergenerator gebruiken, schrijven ze terecht.
Vermoedelijk wil Intel niet meer terug naar de Ghz of aantal cores-strijd en wil daarom geen eenduidige vergelijkbare processorreeksen om marketingtechnische redenen. Maar het is wel een rommeltje inmiddels waar van je je kan afvragen of ze zelf er nog wel uitkomen. Aan de andere kant blijkt zo wel dat de processoren inmiddels zo krachtig zijn dat het merendeel van de mensen voor geen bal geïnteresseerd is in Ghz, cachegrootte en aantal cores.
Vermoedelijk wil Intel niet meer terug naar de Ghz of aantal cores-strijd en wil daarom geen eenduidige vergelijkbare processorreeksen om marketingtechnische redenen. Maar het is wel een rommeltje inmiddels waar van je je kan afvragen of ze zelf er nog wel uitkomen. Aan de andere kant blijkt zo wel dat de processoren inmiddels zo krachtig zijn dat het merendeel van de mensen voor geen bal geïnteresseerd is in Ghz, cachegrootte en aantal cores.
maandag 19 juli 2010
Brein gaat in hoger beroep tegen isp om blokkade torrentsite
Op Tweakers.net het bericht dat de rechter vooralsnog heeft bepaald dat een isp niet gedwongen kan worden om The Pirate Bay te blokkeren. Helaas gaan ze wel in beroep dus het spel is nog niet uit. Aan de andere kant van de oceaan heeft Google soortgelijke problemen met Viacom volgens dit artikel op Lawshucks.com. De totale kosten van de verdediging van Google bedragen nu al ongeveer 100 miljoen dollar!
Iets heel anders, de details worden nog bekend gemaakt maar Craig Heffne gaat op de Blackhat conference deze maand een proof of concept leveren van een aanval op een groot aantal consumenten routers door middel van dns-binding attack te lezen hier.
Iets heel anders, de details worden nog bekend gemaakt maar Craig Heffne gaat op de Blackhat conference deze maand een proof of concept leveren van een aanval op een groot aantal consumenten routers door middel van dns-binding attack te lezen hier.
zaterdag 17 juli 2010
Kingston SSDNow V+ 512GB solid-state drive
Op The Register Hardware een review van de 512 Gb SSD. Gezien de snelheid van deze niet mechanische harddrives worden ze steeds populairder. Maar ze zijn nog wel stijf geprijst, deze 512 Gb versie in een 2.5" formaat kost maar liefst GBP 1.270! Aan de andere kant als je de performance nodig hebt dan is het wel zo dat ze betaalbaar aan het worden zijn. Zo is de harde schijf van mijn oude laptop niet veel groter dan de kleinere 64 Gb SSD variant. Zou ik deze willen vervangen dan is er een 2.5" SSD van OCZ voor rond de € 80 te koop en de snelheidswinst maakt de laptop weer wat rapper dan dat ie nu is. Daarbij draai ik Ubuntu Linux op deze machine en de Linuxkernel ondersteund TRIM, een techniek die de snelle slijtage van flashgeheugen tegen gaat. Dat wil zeggen als de SSD het commando ondersteunt wat bij de oudere SSD's niet het geval is. Het loont dus om daar op te letten als je een SSD aanschaft. En naarmate de vraag stijgt zullen de prijzen dalen en de vraag is of de fysieke harde schijven dan nog lang mee zullen gaan.
dinsdag 13 juli 2010
Consumentenbond VS raadt iPhone 4 af
Op Webwereld het bericht dat de Amerikaanse consumentenbond de Iphone 4 af raadt vanwege de ontwerpfout in de antenne van het toestel. En dat is toch een forse deuk in het opgepoetste Apple Iphone imago. En voor mensen die het een keer zat worden om allerlei leuterverhalen over de Iphone aan te horen zoals ik, is het koren op de molen om de fanbois lik op stuk te geven. Iets van geen beter vermaak dan leedvermaak en zo.
zaterdag 10 juli 2010
VS zet 'Perfect Citizen' in tegen cyberterreur
Op Webwereld het bericht dat de NSA "Perfect Citizen" wil inzetten tegen cyberterreur. Ook in het artikel een verwijzing naar de reactie van Bruce Schneier die de dreiging van cyberterreur naar het rijk der fabelen verwijst. De software wordt ook al Big Brother genoemd maar een betere benaming is waarschijnlijk Echelon 2. Vooralsnog geeft dit soort ontwikkelingen voorlopig alleen het gebruik van encryptie een boost. Het resultaat daarvan kun je raden namelijk dat encryptie voor de gewone man verboden wordt of dat de key standaard aan een overheidsinstantie moet worden afgestaan.
dinsdag 6 juli 2010
The Reg Guide to Linux
In drie afleveringen geeft The Register een korte beschrijving voor installatie van een Linux distro. Na de eerste aflevering kiezen ze voor Ubuntu als de gemakkelijkst te installeren mainstream distro een keuze waar ik het wel mee eens ben. Alhoewel OpenSuse ook zijn charme heeft vooral vanuit beheer en installatie oogpunt voor zakelijke omgevingen. Maar goed hierbij de afleveringen 1, 2 en 3.
maandag 5 juli 2010
Banken bedreigen beveiligingsonderzoeker
Heel bijzonder het bericht op Webwereld dat deze Italiaanse beveiligingsonderzoeker bedreigt zou zijn door "de banken". Aan de andere kant we hebben al gekkere dingen meegemaakt!
donderdag 1 juli 2010
12 of the most interesting, unusual and useful Linux distros - operating systems, open source, Linux
Op Good Gear Guide een overzicht van 12 bijzondere Linuxdistributies. Je kunt uiteraard met gemak 120 niche distro's benoemen maar dit is een aardige selectie van heel verschillende Linux-toepassingen.
Abonneren op:
Posts (Atom)
Zoeken in deze blog
Blogarchief
-
▼
2010
(135)
-
▼
juli
(13)
- Cell phone eavesdropping enters script-kiddie phase
- Dell's fraud settlement explodes PC market myths
- Intel sleutelt aan supersnelle laser-netwerken
- Microsoft neemt ARM-licentie voor eigen processor
- Canonical, IBM plunk DB2 databases on Ubuntu
- Intel Blurs The Lines Between 4 And 6 Cores
- Brein gaat in hoger beroep tegen isp om blokkade t...
- Kingston SSDNow V+ 512GB solid-state drive
- Consumentenbond VS raadt iPhone 4 af
- VS zet 'Perfect Citizen' in tegen cyberterreur
- The Reg Guide to Linux
- Banken bedreigen beveiligingsonderzoeker
- 12 of the most interesting, unusual and useful Lin...
-
▼
juli
(13)