This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zondag 21 maart 2010

Mail importfunctie Mozilla Thunderbird

De resultaten van de importfunctie van Mozilla Thunderbird zijn nogal gevariëerd. Een tijdje terug importeerde ik de instellingen en bestanden van een oude XP-machine naar Windows 7. Windows 7 heeft geen standaard mailprogramma meer omdat Microsoft er vanuit gaat dat je of Outlook gebruikt of webmail.

Grote vraag was dan ook waar is de mail uit Outlook Express gebleven? Maar dat was geen probleem: Bij installatie van Thunderbird kreeg je de vraag of je de instellingen en mail uit Outlook Express wilde importeren en een paar tellen later was alles geïmporteerd. Prima geregeld dus?

Nou nee, deze week kreeg ik de vraag of waar de mail gebleven was na een upgrade van Vista naar Windows 7. Windows Mail van Vista loopt niet op Windows 7 tenzij je een paar hacks wilt uitvoeren. De importfunctie van Thunderbird ging wel aan de slag maar het resultaat was nul, geen mail bekennen. Het bijzondere was dat als je de map met mail gevonden had je wel de afzonderlijke mailtjes in eml formaat kon lezen met Thunderbird.

Na flink wat rondzoeken vond ik echter de ImportExportTools add-on voor Thunderbird. De add-on kan een los eml-bestandje importeren maar ook een hele directory met eml-bestanden en dat is wat je wilt in dit geval. Nu was er hier sprake van maar één account en daarvoor moest je wel een nieuwe map voor maken. Ik kwam echter ook de melding tegen dat het soms met meerdere accounts niet altijd goed gaat. Blijft natuurlijk bijzonder dat Microsoft op geen enkele manier de gebruikers van Windows 7 voorziet van een emailprogramma en zelfs het oude Windows Mail uit Vista onbruikbaar gemaakt heeft. Maar goed Mozilla en Gmail zullen er niet over klagen.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog