This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zondag 7 februari 2010

Interessante ontwikkelingen op het gebied van processoren

Op Arstechnica Graphene transistors promise 100GHz speeds over de nieuwste soort processor in ontwikkeling. Met name IBM is hier druk mee bezig, het einde van de versnelling en miniaturisering van processoren op basis van silicium is namelijk in zicht. Waar silicium bij 30 Ghz zijn top bereikt daar start de processor op basis van grafeen in ontwikkeling bij IBM op 100 Ghz. Het zal nog wel even duren voordat we deze processor in onze pc zien verschijnen maar het is de meest belovende ontwikkeling van dit moment.

Wat dichterbij in tijd zijn de sessies over (toekomstige) produkten op de International Solid State Circuits Conference deze week. Eveneens op Ars Technica een voorbeschouwing op de aangekondigde sessies zoals een 16-core Niagara chip van Sun, een 48 core monster in ontwikkeling van Intel en de nieuwe generatie Power7 chip van IBM.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog