This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

maandag 14 juni 2010

SeaMicro Unveils its Low Power Server

Op Data Center Knowledge het bericht dat SeaMicro een nog redelijk onbekend bedrijf een 10U rackserver levert met maar liefst 512 Atom processoren. Het voornaamste nieuws is het relatief lage energiegebruik van deze servers, 2 KwH schijnt heel redelijk te zijn. Het is wel een machine voor een datacenter en niet echt voor het mkb. Een 10U is niet bepaald klein en een Atom processor is qua rekenprestatie niet heel indrukwekkend maar 512 Atom processoren leveren een stevig stukje rekenkracht wat je als mkb niet snel nodig zult hebben.

Ook de lancering van deze server geeft overigens aan dat men serieus bezig is om datacenters minder energiehongerig te maken.

Geen opmerkingen:

Zoeken in deze blog