This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.
woensdag 27 april 2011
AMD Announces Conference Focused on The Future of OpenCL, Llano
Hot Hardware heeft het intrigerende bericht dat op de AMD Fusion Developer Summit in juni een keynote gegeven wordt door Jem Davies, hoofd technologie bij ARM. Combinaties van een ARM met ingebouwde GPU van AMD zou zeer interessant kunnen zijn. Zowiezo zou AMD er goed aan doen om heel veel samen te werken met ARM, welke en de middelen en de knowhow heeft om Intel aan te pakken.
zondag 24 april 2011
Brit outfit rolls own virtual server appliances
The Register wijdt een artikel aan Virtual Machine Company een consultancy firma die uit onvrede met de standaard serverhardware die leveranciers als Dell en HP leveren een eigen serverplatform ontwikkeld heeft. De machines kenmerken zich door relatief laag stroomgebruik, snel en veel, heel veel, geheugen en een 100 Gb SSD als OS-schijf. Ze zijn ontworpen als platform voor veel virtuele servers zoals blijkt uit maar liefst 8 Gigabit netwerkaansluitingen. Terwijl de 12-core Opteron maar op 1.7 Ghz draait omdat cpu-sycles meestal niet de bottleneck zijn. De company heeft zijn roots in de telecomindustrie en hebben wel vaker systemen gecustomized, maar nu hebben nu dus de ontwikkeling van een compleet platform ter hand genomen. Kennelijk is de niche groot genoeg om dat rendabel te kunnen doen maar niet groot genoeg om voor Dell of HP interessant te zijn. Iets soortgelijks zit er natuurlijk voor ARM-gebaseerde servers ook in alleen Intel (en AMD) zal daar niet zo blij van worden.
woensdag 20 april 2011
Finally upgrading to Windows 7—should I go 32- or 64-bit?
Ars Tecnica beantwoordt de vraag of je als je nu gaat upgraden naar Windows 7 je voor de 32-bit of 64-bit moet kiezen. Hun antwoord gebaseerd op een aantal technische voordelen is dat je voor 64-bit moet kiezen. Ik zelf vind het een ongenuanceerd antwoord want er zijn legio bedrijven die nog software gebruiken die op 64-bit niet wil lopen. En een meerjarige vervangingsstrategie hebben zodat ze makkelijk nu nog 32-bit kunnen draaien totdat hun legacy software vervangen wordt. Ook zal niet iedereen de volle 4 Gb aan geheugen nodig hebben komende jaren, maar op den duur wel. Tenminste, kijkend naar de ontwikkeling van het gemiddelde geheugengebruik van XP van 256 Mb in het begin naar 512 Mb bij SP2 en 1024 Mb bij SP3 kun je iets soortgelijks bij Windows 7 ook verwachten. Belangrijker echter is dat Microsoft moeilijk doet bij upgrade versies van Windows 7. Een 32-bits XP mag je niet naar een 64-bits Windows 7 upgraden zodat je een volledig nieuwe versie moet kopen. Verreweg het eenvoudigst en goedkoopst is dan ook gewoon Linux installeren en je oude XP te virtualiseren zolang je die nog nodig hebt.
zondag 17 april 2011
Intel to pay OEMs to build Atom-Android tablets?
The Register reageert op een bericht in de EE Digitimes dat Intel geld toegeeft als producenten van tablets maar producten gaan maken op basis van nieuwe Oaktrail Atomprocessors met Honeycomb (Android 3.0). Dat Intel een deel van de nieuwe markt wil veroveren was al langer duidelijk maar dit laat zien hoever ze willen gaan en dat is ver! Alleen kun je van Intel niet verwachten dat ze het eerlijk spelen en ARM chip ontwerpers moeten wel degelijk op hun tellen passen voor Chipzilla.
zaterdag 16 april 2011
With passwords "broken," US rolls out Internet identity plan
Ars Technica heeft een stuk over het onlangs gelanceerde initiatief vanuit regeringskringen van de VS om een Trusted Internet ID van de grond te krijgen. Het moet geen overheidssysteem worden maar diverse commercieële aanbieders moeten conform een standaard gaan werken. Dit laatste moet de grootste weerstand tegen de zoveelste privacyinvasie door de US goverment de wind uit de zeilen nemen. (Alsof er niet verplicht de nodige achterdeurtjes ingebouwd zullen worden.). Het geeft wel aan waar ook in Nederland de druk vandaan komt om mensen vooral makkelijk te traceren moeten zijn op internet. Zo langzamerhand krijg je wel de neiging om al je verkeer te encrypten, niet meer online te kopen en gebruik te gaan maken van het TOR-netwerk. Niet omdat ik wat te verbergen heb maar omdat het niemand een bal aangaat wat ik online doe.
woensdag 13 april 2011
Cloud on a chip: Sometimes the best hypervisor is none at all
The Register heeft het over een experimentele chip waarbij juist niet een hypervisor op loopt maar gewoon rauwe processorpower in een network on chip variant. Die is met name interessant voor parallelprocessing en dat soort specifieke toepassingen waarbij een hypervisor en gedeelde cache alleen maar ballast is. En die toepassingen zijn er kennelijk nog volop want anders zou Intel er geen geld in steken mag je aannemen.
vrijdag 8 april 2011
Naked at 30: Osborne 1 stripped to its chips
The Register heeft een leuk nostalgisch item met het uit elkaar halen van de Osborne 1 versjouwbare computer van 30 jaar geleden. Het ontwerp van de iets latere Philips P2000C vertoont er opmerkelijke overeenkomsten mee. Wat ongetwijfeld geen toeval was want ook toen al was goed gepikt beter dan slecht ontworpen. Alleen zijn we nu wat happiger op de bescherming van onze r&d-centen met patenten en octrooien, sterker nog ze zijn tegenwoordig een tactisch wapen. Alleen innoveren wordt er niet makkelijker van en je kan je gerust afvragen of over weer 30 jaar er weer zoveel geïnnoveerd is als de afgelopen 30 jaar.
vrijdag 1 april 2011
Music industry will force licenses on Amazon Cloud Player—or else
Ars Technica heeft een beschouwing over de door Amazon gelanceerde service Cloud Player. De tendens is dat men verwacht dat Amazon uiteindelijk gewoon een deal sluit met de grote vier muziekboeren. Persoonlijk vind ik het bijzonder dat je voor je eigen gekochte muziek nog een licentie nodig zou hebben om het vanaf een andere plek te mogen afspelen. Maar aangezien de grote vier de juridische macht van de VS zo ongeveer in hun zak hebben zitten verwacht ik inderdaad hetzelfde.
Abonneren op:
Posts (Atom)
Zoeken in deze blog
Blogarchief
-
▼
2011
(135)
-
▼
april
(8)
- AMD Announces Conference Focused on The Future of ...
- Brit outfit rolls own virtual server appliances
- Finally upgrading to Windows 7—should I go 32- or ...
- Intel to pay OEMs to build Atom-Android tablets?
- With passwords "broken," US rolls out Internet ide...
- Cloud on a chip: Sometimes the best hypervisor is ...
- Naked at 30: Osborne 1 stripped to its chips
- Music industry will force licenses on Amazon Cloud...
-
▼
april
(8)