This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zaterdag 9 oktober 2010

MySQL price hikes reveal depth of Oracle's wallet love

The Register heeft het nieuws dat Oracle een forse prijsverhoging doorvoert voor de commerciƫle versie van MySQL. Ongetwijfeld gaan ze daar meer aan verdienen maar ze zullen wel minder klanten voor lief moeten nemen want je neemt geen MySQL als die net zo duur is als SQLserver van Microsoft of als je op Linux zit: je terecht kan bij PostGres. Het lijkt me een behoorlijke onderschatting van de kant van Oracle wat de gevolgen hiervan zijn. Grote enterprise klanten lopen niet zo makkelijk weg maar die heb je niet bij MySQL.

vrijdag 8 oktober 2010

ZFS - Building, Testing, and Benchmarking

Op AnandTech een artikel van een hostingbedrijf die een voor een relatief lage prijs een high performance SAN/NAS in elkaar heeft gesleuteld op basis van Opensolaris met het ZFS filesystem. Nu OpenSolaris redelijk dood inmiddels met dank aan Oracle maar er lijken levensvatbare forks te ontstaan. Overigens heeft BSD ook ZFS support en versie 8 en 9 schijnen ook aardige performance te geven. In de gegeven omstandigheden zou ik dus Solaris dus hooguit als een tussenstap beschouwen totdat BSD dezelfde ZFS performance geeft.

woensdag 6 oktober 2010

New e-paper may send e-ink running for its e-mommy

Ars Technica heeft het bericht dat Gamma Dynamics heeft aangekondigd een e-paper op de markt te brengen die zowel weinig energie gebruikt als ook een hoge refresh-rate heeft. Nu nog alleen voor grijstinten maar ook de kleurenversie wordt aan gewerkt. Een interessante ontwikkeling want het scherm is nu vaak nog een grote energievreter bij portable apparaten.

zondag 3 oktober 2010

There is no Plan B: why the IPv4-to-IPv6 transition will be ugly

Op Ars Technica een inzichtelijk verhaal waarom de transitie van TCP/IP v4 naar TCP/IP v6 bezaaid is met mijnenvelden en andere hindernissen. In het huidige groeitempo zijn we in 2012 door onze voorraad IP v4 adressen heen dus het wordt wel dringen straks.

zaterdag 2 oktober 2010

Gallery - Apple TV (2010) Dissected - 22 Photos

Op AnandTech een fotoserie van de ontmanteling van de nieuwe Apple TV. In het bijbehorende bericht ook het nieuws dat Apple TV al "jail broken" is inmiddels.

Zoeken in deze blog