This blog will be mainly focused on my own experiences with computers and software. Both I am using now purely as a user and hobbyist. Also I comment on interesting news about ICT, privacy and combinations of both. In deze blog zal het voornamelijk gaan over ervaringen met computers en software waar ik tegenwoordig alleen nog hobbymatig mee bezig ben en mijn commentaar op imo interessante nieuwsberichten op het gebied van ICT, privacy en de combinatie van beide.

zondag 16 mei 2010

'Tamper evident' CPU warns of malicious backdoors

Op &The Register een bericht over het veiliger maken van processoren door het toevoegen van een unit die bijzondere processor- en data-activiteit als gevolg van allerhande malware kan signaleren. Qua idee vergelijkbaar met het cellofaantje om je levensmiddelen of de klik-klak-deksel van een jampot. Je kunt signaleren dat er iets mis je voorkomt het er niet mee. En het getal van 5% van apparatuur wereldwijd waar mee gerommeld is dat in het artikel genoemd wordt is in dat opzicht wel verontrustend. Te meer daar heel veel electronica in China geproduceerd wordt en het bekend is dat het Chinese leger zich ook bekwaamd in electronische oorlogsvoering. Alle reden om deze ontwikkelingen, zowel de geinfecteerder processoren als de beveiligingsmaatregelen in de gaten te houden.

vrijdag 7 mei 2010

5 Gratis remote access tools

Op Techworld een overzicht van 5 gratis remote access tools. Waarbij de voorkeur van Techworld uitgaat naar Gbridge. Mijn voorkeur is nog steeds ssh met portforwarding voor RDP (Remotedesktop protocol oftewel Bureaublad op afstand). Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik thuis Ubuntu Linux draai en geen zin heb om Windowssoftware te installeren. De terminalserverclient in Linux doet het overigens prima dus daarvoor hoef je ook niets extra te installeren. Portforwarding heeft mijn voorkeur omdat je dan alleen de ssh-port open hebt staan en die vervolgens zo kan instellen dat alleen public key toegang mogelijk is en je dus geen gezeur hebt met scriptkiddies die brute-forceattacks uitvoeren. VNC die ook genoemd wordt is ook een mogelijkheid maar mijn ervaring tot nu toe is dat deze baggertraag is of tenminste was tot voor een paar jaar terug. Voor niet Windowsomgevingen kan ik overigens NX-server en client adviseren, makkelijk te installeren en razendsnel.

donderdag 6 mei 2010

Intel's nieuwe Atom Z6xx serie opent de aanval op ARM in de smartphonemarkt

Op Arstechnica het bericht dat Intel met de nieuwe Atom Z6xx serie de aanval opent op ARM in de smartphonemarkt. Zoals het bericht terecht stelt is deze nieuwe telg aan de Intel stam nog niet echt energiezuinig maar zou de volgende versie (Medfield) in 2011 dit heel goed wel kunnen zijn. Grote vraag is wat er intussen bij de diverse ARM makers in de pijplijn zit. Berichten over dual-cores en multicores zijn er genoeg maar die zijn nog niet in een mobieltje of tabletpc/netbook gesignaleerd.

Zoeken in deze blog